Το θωρακοκοιλιακό αορτικό ανεύρυσμα

Τι είναι και πως γίνεται η κλασσική "ανοικτή" χειρουργική επέμβαση για τη θεραπεία ενός θωρακοκοιλιακού αορτικού ανευρύσματος;

Ερώτηση 8

Η χειρουργική προσέγγιση ακολουθεί την αρχή του αποκλεισμού και της συρραφής με τη βοήθεια αιμάτωσης της περιφερικής αορτής μέσω εξωσωματικής κυκλοφορίας ή κολπομηριαίας παράκαμψης. Την ημέρα πριν την επέμβαση συνήθως τοποθετείται σύστημα παροχέτευσης του εγκεφαλονωτιαίου υγρού.

??Η εγχείρηση αυτή γίνεται με γενική αναισθησία. Ο αγγειοχειρουργός   παρασκευάζει την αορτή και τους κλάδους της και τοποθετεί λαβίδες αποκλεισμού. Μετά τον αποκλεισμό (ο οποίος γίνεται με τη μέθοδο clampage sequentiel ώστε να μειωθεί ο χρόνος ισχαιμίας των ζωτικών οργάνων), ο ανευρυσματικός σάκος ανοίγεται και ένα ειδικό συνθετικό μόσχευμα ράβεται στην αορτή και συνέχεια σταδιακά στους σημαντικούς κλάδους της.

Οι ασθενείς παρακολουθούνται μετεγχειρητικά τουλάχιστον 4 ημέρες στη μονάδα εντατικής θεραπείας, διάρκεια που μπορεί να παραταθεί εάν υπάρξουν επιπλοκές. Η ολική διάρκεια νοσηλείας συνήθως είναι μεγαλύτερη από 12 ημέρες.

Un problème avec votre navigateur est apparu.
Merci d'activer le javascript dans les préférences de votre navigateur et de mettre à jour le plugin flash à cette adresse:

FLASH

Si le problème persiste, merci de contacter le webmaster.

Design: Ginsao / Web: 3octets / Hosting: Kbit